Intre Mamaia si Bucuresti: drum de 2 ore. Ma gandesc ca pot sa-mi ascult muzica preferata in casti conectate la tableta cu Windows 8. Dinozauri ca mine care inca sunt indaratnici la evolutiile tehnologice ale anului 2014 incep sa inteleaga si sa foloseasca pe deplin avantajele tehnologiei.

Ma intreb acum daca exista vreun calendar care se poate sincroniza atat pe android cat si pe windows, de preferat pentru windows 8, ca aplicatie de metro. Pana acum n-am gasit si ar fi util ca sa nu ne apucam sa transferam evenimente si date dintr-un calendar in altul. Fiecare serviciu precum yahoo are calendarul lui – totusi nu putem folosi 100 de calendare, trebuie sa le unificam cumva, sa se sincronizeze intre ele. Cum facem asta habar n-am, mai am de cercetat.

Muzica e usor de luat pe un stick de memorie micro. Il pun din tableta cu android pe tableta cu windows si chiar intr-un adaptor la stick sd normal si apoi in adaptor de usb il folosesc in masina. Perfect 🙂

Un alt avantaj il constitue cloud-urile. Eu folosesc box pentru ca am primit 50 GB cand mi-am cumparat tableta ASUS T300TA, cu android. E bine sa stii ca ai fisierele si documentele importante intr-un singur loc, la indemana oriunde. E bine ca exista aplicatie si de android iar pe windows merge direct din browser. Din pacate in windows e implementat SkyDrive si box se foloseste manual. De fapt nu mi-ar placea ca aplicatia sa faca singura back-up. Nu stiu ce copiaza peste ce si de pe ce dispozitiv.

Interfata metro a windows 8 e o nebunie, foarte utila, evident idee preluata de la android si imbunatatita. Faptul ca windows suporta toate aplicatiile cu care eram obisnut de 100 de ani e un avantaj. Faptul ca inca pot folosi si desktop-ul vechi e un mare plus. Aplicatiile de android raman in urma fata de windows pentru ca din moment ce pot avea pe windows ce am pe android si mai mult decat atat nu mai am nevoie de android.

Evident, pentru un telefon e ok, functionalitate minima pentru un procesor mai slab.

Tableta pe care o folosesc acum este un T100 tot de la ASUS, cu procesor Atom de noua generatie, procesor ce nu necesita racire activa in schimb ofera o performanta incredibila. Aproape ca laptop-ul cu i7 mi se pare redundant. E totusi util pentru ca are ecranul mare si pot procesa imagini si lucra mai bine in Corel Draw pe el. T100 transformer insa se poate detasa de tastatura si este usor de luat oriunde. Din pacate are hard ssd mic, de 50GB doar. Tastatura in schimb contine si un hdd de 500GB, suficient sa-mi pot tine filmele si fisierele mari.

Cam asta e un preview despre cum tehnologia influenteaza viata dinozaurilor ca mine, dinozauri ce au inceput sa invete BASIC pe ZX Spectrum si sa scrie cod masina pe acelasi dispozitiv antic dar superb gandit. Procesoarele Z80 inca sunt folosite pe navete spatiale deoarece sunt extrem de fiabile. Era o vreme cand fiecare pixel conta, fiecare bit era gandit cand era vorba de aplicatii. Acum ca sa ascult o melodie pe 8 biti, ascult un mp3 care ocupa de 1000 de ori mai mult spatiu pe hdd. Deh, evolutie. Inainte ocupa cativa kb pentru ca altfel nu incapea in memoria de 64Kb sau de 128 Kb pentru cei ce aveau mai multe resurse.

Oldies but goldies.

Related Post