M-am saturat ca peste tot pe net nimeni nu e obiectiv mai ales cu magazinele mari. Se inscriu in tot felul de sisteme cu castiguri din click-uri si ling in diverse locuri marile magazine gen emag, evomag, flanco, etc etc etc., Scriu review-uri pozitive efectiv neobiective.

De vreo saptamana tot caut sa cumpar un telefon performant. Dupa o incercare nereusita de a cumpara de la eMag (cum da teapa eMag intr-un articol viitor) am ajuns la Evomag, un magazin de la care am tot cumparat ani de-a randul si am apreciat seriozitatea si promptitudinea. Voi cumpara si in continuare chiar daca…

Ma surprinde ca era sa iau teapa cu eMag dupa ce acum 2 ani era sa iau teapa din acelasi motiv. Oricum, sa revin la evomag. Comand, totul decurge ok. Maine fiind ziua indragostitilor, si-au propus ei sa faca un jos numit “Jackpot-ul lui Cupidon”:

Daca-i bal pai bal sa fie, am 79 de incercari. Dupa cateva incercari imi dau seama ca pe sit exista doar 3 variante care pot sa iasa:
>> voucher de 200 lei:

 >> laptop: 

 >> TV:

Acum fac si eu calculele: ce sanse am sa castig daca se castiga pe bune: 3 variante care pot iesi x 3 sloturi. Exista in total doar 27 de modalitati de a se combina cele 3 premii. Din cele 27 de variante 3 sunt castigatoare . Eu am 79 de incercari, deci la fiecare 9 incercari probabilistic iese una castigatoare. La cele 79 de incercari (deh, am cumparat de 790 lei) AR TREBUI SA CASTIG DE 8,7 ORI!!!. De cate ori am castigat? ZERO!
790 puncte pariate – 0 premii castigate
Dragii mei de la evomag, probabilistic ar fi trebuit sa am 9 premii deci ori sunt eu extraordinar de ghinionist ori concursul e aranjat si probabilitatea sa fie aranjat e foarte mare. Cum ar fi sa dati cate un premiu la fiecare 9 incercari? Adica la fiecare 90 lei sa se castige 200 lei (voucherul) sau chiar mai mult?
Era mai putin plauzibil sa faceti teapa cu niste alte variante ce pot iesi, gen “NECASTIGATOR”, “BAR”, “CIRESE” si alte variante. Asa era mai plauzibil si de-astia ca mine nu s-ar fi prins.
Asadar, oameni buni, nu v-am cerut concurs dar daca tot il faceti de ce-l mai faceti? Ah, inteleg, sa faceti fraierii sa mai cumpere ca sa poata juca de mai multe ori. Si sunt fraieri?
Acum, ma dezamageste metoda asta, nu am cerut concurs dar e frustrant sa-ti calculezi sansele si sa vezi ca e TEAPA! Da, dragii mei, e TEAPA TIPIC ROMANEASCA!
RUSINE!

Related Post