100% Fruit Content
MADE FROM CONCENTRATE

Stau si ma intreb… cum adica? Ori e 100% suc de fructe ori e facut din concentrat? Asta nu presupue sa adaugi … macar apa? … si concentratul cum se obtine? prin fierbere, congelare…? Aceste sunt intrebari pe care mi le tot pun de-o vreme.

 Cu siguranta dupa ce mi le voi pune eu vor aparea tot felul de genii care sa le preia si sa le faca ale lor. Nu-i nimic; daca asta va deschide ochii cu atat mai bine.

Daca era sa vindeti concentratul ce scriati? Suc de fructe 500%.

Ceva nu e in regula asa ca m-am documentat. O sa ma urati pentru asta.

Ce-am aflat intrece cu mult orice imaginatie. Din pacate nici macar sucul de fructe 100%, care nu e din concentrat, nu este suc pur si simplu.

Sucul 100% se obtine astfel (o sa iau portocalele ca exemplu pentru ca acum am in fata sucul de portocale din imagine):

1. Se storc cantitati imense de fructe (singura parte buna pana aici);
2. Se elimina oxigenul si se pune sucul la pastrare, putandu-se tine asa cel putin un an.
Acum ganditi-va: cine ar vrea sa bea suc de portocale vechi de o saptamana ca sa nu mai zic de un an?
3. Acest suc nu mai are nici gustul nici aroma originala; este un suc fara gust asa ca se adauga in el arome. V-ati intrebat vreodata de ce sucul are mereu acelasi gust si aroma? Daca storc portocalele acasa uneori sunt mai acre, uneori mai dulci, uneori au alt gust chiar si putin diferit. Sucul din cutie e mereu la fel, gust identic!
De ce nu sunt trecute aromele pe eticheta? Cum indraznesc sa vanda suc 100% de fructe?
Raspunsul e simplu: pentu ca aromele sunt obtinute tot din portocale, mai exact din resturile de portocale tratate chimic si termic. Aceste resturi de portocale dar nu va inchiputiti prin ce-au trecut…
Companiile care produc sucuri angajeaza specialisti in arome precum producatorii de parfumuri pentru a obtine arome identile la fiecare lot. Din pacate aceste arome contin cantitati mari de butirat de etil, o substanta chimica ce nu are nici o legatura cu natura.

Ma duc sa-mi cumpar portocale 🙂

Related Post