Ce este iubirea? Cand suntem tineri spunem uneori prea repede “te iubesc” fara a sti ce inseamna. Baietii spun din nevoia de sex – deh asta spun hormonii, iar fetele din nevoia de afectiune si atasament – deh… asta spun hormonii lor.
A iubi pe cineva inseamna ca pentru tine el sau ea sunt atat de importanti incat sa conteze ce vor. Suna simplu dar inseamna mult. Unii confunda iubirea cu egoismul. Acestia vor doar sa posede, sa tina fiinta iubita doar pentru ei. Asta nu e iubire, e posesie pentru interesul propriu.

Lasa-ti persoana iubita sa faca ce vrea, sa evolueze pe drumul ei si sustine-o. Asta e dovada de iubire. Daca cumva drumul ei/lui difera de al tau lasa-l sau las-o daca o iubesti.

Daca amandoi fac la fel, se sustin la nevoie si se incurajeaza reciproc pentru dezvoltare si evolutie personala atunci este minunat, se iubesc cu adevarat.

Este foarte simplu, iubirea inseamna incredere reciproca, sustinerea idealurilor si telurilor chiar daca nu sunt comune. Intr-o relatie de sincera iubire minciuna si neincrederea nu-si au locul. Daca crezi ca poti minti, insela pe ascuns atunci nu poti spune ca iubesti. Poate doar simti nevoia sa posezi. Daca ranesti sufletespe persoana iubita fie si tinad-o langa tine nu o iubesti cu adevarat. Da dovada de iubire si spune-i: esti liber/a. Daca va ramane, cu siguranta te iubeste. Daca nu, atunci va va fi mai bine la amandoi.

Cunoaste libertatea in comun. Merita.

Related Post